برچسب انرژی میزان مصرف انرژی لوازم برقی را نشان میدهد. این برچسب شامل ۷ رنگ است که روی هر رنگ به ترتیب حروف انگلیسی A، B، C، D، E، F و G نوشته شده است
تا به حال در مورد میزان مصرف انرژی لوازم خانگیتان فکر کردهاید؟ میدانید که هر کدام از وسایل برقی چقدر برق مصرف میکند؟
میخواهید بدانید بیشترین مصرف برق لوازم خانگی مربوط به کدام وسیله است؟
یا فکر میکنید اطلاع داشتن از این موضوعات اهمیت خاصی ندارد! خب در این صورت باید بدانید که میزان مصرف برق وسایل خانگی از جمله موضوعات مهمی است که توجه به آن تا حد زیادی میتواند باعث کاهش مصرف برق و همینطور کاهش هزینههای خانوار شود!
از آنجا که روز به روز بر تعداد و تنوع لوازم برقی موجود در خانهها اضافه میشود، توجه به میزان مصرف برق لوازم خانگی و استفاده بهینه از انرژی ضروریتر میشود!
پس اگر میخواهید جدول میزان مصرف برق لوازم خانگی را ببینید و لوازم برقی پرمصرف را بشناسید، با این مقاله همراه ما باشید.
برچسب انرژی چیست و چه مزیتی دارد؟ خوب است پیش از آنکه از لوازم برقی پرمصرف بگوییم، شما را با برچسب انرژی آشنا کنیم. برچسب انرژی میزان مصرف انرژی لوازم برقی را نشان میدهد. این برچسب شامل ۷ رنگ است که روی هر رنگ به ترتیب حروف انگلیسی A، B، C، D، E، F و G نوشته شده است.
حرف A کمترین میزان مصرف انرژی را نشان میدهد و حرف G نشاندهندهی بیشترین میزان مصرف انرژی است. بنابراین برچسب مصرف انرژی به شما کمک میکند تا در هنگام خرید لوازم برقی، وسایلی را خریداری کنید که نسبت به سایرین کممصرفتر هستند!
میزان مصرف برق لوازم خانگی چقدر است؟ شاید با خودتان بگویید اطلاع داشتن از میزان مصرف انرژی وسایل برقی چه فایدهای دارد؟! خب راستش را بخواهید آگاهی از این موضوع به شما کمک میکند لوازم برقی پرمصرف را بشناسید و در ساعات اوج مصرف از این وسایل استفاده نکنید. به این ترتیب با صرفهجویی در مصرف برق از هزینههای خانواده کم میکنید و هم مانع از خاموشیهای وقت و بیوقت (خصوصاً در فصل تابستان) میشوید. برای همین هم ما جدول میزان مصرف برق لوازم خانگی را برایتان تنظیم کردهایم تا به راحتی میزان مصرف هر کدام از وسایل برقی موجود در خانهتان مطلع شوید. همانطور که میبینید کولر گازی، ماشین لباسشویی و ظرفشویی میزان مصرف انرژی بسیار بالایی دارند بنابراین بهتر است در ساعات اوج مصرف این وسایل را روشن نکنید.
نکتهی دیگری که باید به آن توجه کنید میزان مصرف انرژی یخچال فریزر است! با وجود اینکه یخچال فریزر مصرف پایینی دارد اما چون همیشه روشن است جزء وسایل پرمصرف دستهبندی میشود. در ادامه لوازم برقی پرمصرف را با هم بررسی میکنیم. لوازم برقی پرمصرف کداماند؟ مصرف انرژی وسایل برقی تا حد زیادی به نوع لوازم خانگی، برند و همینطور اندازهی آن بستگی دارد. بهعلاوه میزان مصرف شما هم نقش تعیینکنندهای دارد. اما به طور کلی میتوان گفت لوازم برقی زیر از جمله لوازم برقی پرمصرف به حساب میآیند.
یخچال فریزر همانطور که گفتیم یخچال فریزر یکی از پرمصرفترین لوازم خانگی است. این وسیلهی برقی ۱۸ درصد برق مصرفی لوازم خانگی را استفاده میکند. اندازهی یخچال و همینطور جدا یا با هم بودن یخچال و فریزر در میزان مصرف انرژی تاثیرگذار است. بهطوری که یخچال ساید بای ساید در سال در حدود ۲۵۰ تا ۴۷۰، یخچال متوسط ۱۷۰ و یخچال- فریزر جداگانه ۱۷۰ تا ۳۶۰ کیلو وات ساعت انرژی مصرف میکند. به همین دلیل معمولاً توصیه میشود که برای صرفه جویی در مصرف برق بهتر است از یخچال ساید بای ساید متوسط استفاده کنید. تلویزیون با توجه به اینکه تلویزیون ۱۹ درصد از انرژی مصرفی خانوار را شامل میشود، میتوان آن را یکی از وسایل پرمصرف دانست. تلویزیون هم مانند سایر وسایل برقی هرچه بزرگتر باشد مصرف انرژی بیشتری دارد.
خوب است بدانید تلویزیون در حالت خاموش هم انرژی مصرف میکند. میزان مصرف روزانهی یک تلویزیون خاموش، ۲۴ وات است. بنابراین زمانهایی که در خانه نیستید بهتر است دوشاخهی تلویزیون را از برق بکشید. ماشین لباسشویی ماشن لباسشویی بسته به تعداد افراد خانواده، معمولاً هفتهای دو تا سه بار روشن میشود.
لباسشوییهای صنعتی و دارای خشککن نسبت به لباسشوییهای معمولی مصرف برق بیشتری دارند. اگر تعداد دفعات روشن کردن ماشین لباسشویی را دو بار در هفته در نظر بگیریم سهم لباسشویی در مصرف برق خانواده ۲ درصد میشود. ماشین ظرفشویی همانطور که در جدول میزان مصرف برق لوازم خانگی دیدید، ماشین ظرفشویی مثل ماشین لباسشویی مصرف برق بالایی دارد و از آنجا که هر روز روشن میشود سهم زیادی در برق مصرفی خانوار دارد.
بنابراین بهتر است به جای چند بار روشن کردن ماشین ظرفشویی، ظروف کثیف را جمع کنید و همه را یکجا بشویید. متوسط مصرف برق خانگی چند کیلووات است؟ آمار نشان میدهد که متوسط مصرف برق خانگی ۱۸۶ کیلووات ساعت در ماه است. بنابراین اگر کمتر از این حد مصرف داشته باشید در محدودهی مصرف صحیح قرار خواهید گرفت.
البته باید بدانید که مدیریت مصرف انرژی به معنای کم مصرف کردن نیست بلکه هدف اصلی درست مصرف کردن است.